miercuri, 2 aprilie 2008

Prima zi de Summit NATO

Marele meu regret pentru acest inceput de summit este faptul ca niciuna din victimele care au avut un microfon sub nas si o camera tv in fata, nu au fost in stare sa articuleze sus si tare propozitii cu subiect si predicat care sa le justifice prezenta. Pacat.
In alta ordine de idei, conform spuselor presedintilor Basescu si Bush, putem fi atacati oricand si noi de Iran, asa ca este mai mult decat necesar ca tarile NATO sa aiba si aici un scut anti-racheta. Ma foarte indoiesc ca Iranul o sa ne atace, dar stim sigur cine vinde aceasta tehnologie pentru acest scut.
Putin, inca absent a avut pana la urma un cuvant de spus, Georgia si Ukraina au primit raspuns negativ in ceea ce priveste integrarea lor in NATO. Bineinteles, scuza oficiala va fi ca aceste doua tari nu sunt inca pregatite si ca tarile au usa deschisa in continuare. Se prea poate ca integrarea acestor doua tari sa fi fost defapt moneda de schimb pentru ok din partea rusilor pentru noul scut antiracheta.
Mai grav este ca presedintele Basescu s-a grabit sa anunte suplimentarea trupelor in Afganistan, fara sa intrebe pe nimeni. In conditiile in care mai toate tarile membre NATO care au trupe acolo vor sa le cam retraga. Aceasta suplimentare nu surprinde pe nimeni. Romania continua traditia de a construi viitorul pe cadavre. Asa cum ex. presedintele Constantinescu a salutat macelul NATO de acum 10 ani din Serbia, si asta ne-a bagat in NATO, tot asa pe un numar de cadavre de soldati romani, cetatenii acestei tari vor intra fara viza in Statele Unite intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat.
Summit fericit si voua !

Niciun comentariu: