miercuri, 2 aprilie 2008

Cine sunt inamicii NATO?

Bugetul Aliantei pentru un an este aproximativ 500 miliarde dolari, iar 170 de miliarde se cheltuie pe echipamente militare, arme mai precis.
Bineinteles, exportatorul nr.1 mondial de armament sunt Statele Unite. Intrebarea care se naste este, cum D-zeu poti vinde atat armament cand razboiul rece nu mai exista, caci pe chinezi nu-i vad pornind un razboi?
E nevoie de atat armament si de atatia bani ca sa te aperi de niste eventuali teroristi si de niste tari detinatoare de bombe nucleare?
In fond ce altceva vinde mai bine armamentul, daca nu declaratiile lui Putin?
Si cine imi garanteaza mie ca astia nu sunt intelesi si se umplu de bani pe acest nou soi de marketing?
Si acest marketing pana la urma nu ar fi nici o problema, doar ca NATO ca sa exista trebuie create conflicte in care deobicei mor civili nevinovati. Si asta se intampla de ani de zile.
In urma cu cativa ani in cadrul unui interviu presedintele american George Bush a fost intrebat daca politica externa a statelor unite tine cont de realitate. Raspunsul a fost unul pe cat de sincer pe atat de socant "Acum suntem un imperiu, ne permitem sa cream propria noastra realitate".
Un Summit fericit va doresc !

PS: Daca ati urmarit discursul lui Bush, imi place sa cred ca si voi ati sesizat ca suntem amenintati din toate partiile, de teroristii din Orient, de Iran si de aici...necesitatea noastra de a ne apara cumparand armament de la exportatorul nr.1

Niciun comentariu: