joi, 31 iulie 2008

Burgas vs Stufstock

Acum cateva saptamani am fost la mare si am asteptat infometat la masa o jumatate de ora sa ma intrebe ce vreau, inca un sfert de ora sa vina berea si o alta jumatate de ora sa vina si mancarea. Asta s-a intamplat la 2 Mai, la Dinamo. Tot la 2 Mai, la Micul Golf am cerut o omleta la pranz si mi s-a spus raspicat ca e cam aiurea sa cer acest fel de mancare ca e ora 13.00 si omleta se mananca dimineata. Motiv pentru care am plecat glont in Bulgaria, unde, la doar 15 min de mers cu masina, pe marginea lacului Durankulak, am mancat regeste cu aceeasi bani. Mancarea si berea au venit in momentul doi si cheleritele aveau dincolo de bunavointa si niste picioare foarte frumoase.
Acum eu o sa plec intr-un miniturneu european care o sa ma poarte si la niste mari concerte cum ar fi Sex Pistols si Transglobal Underground. Insa daca nu as fi plecat intre vest, ma gandeam sa ma duc la Stufstock, asa for fun, caci pe Deus i-am mai vazut si m-a cam plictisit show-ul. Valabil si pentru Apocalyptica.
Bulgarii insa, m-ar fi convins sa ma lipsesc de Stufstock si de minunatele servicii din Vama Veche, pentru ca la Burgas, exact in acelasi timp cu festivalul din Vama Veche se intampla un alt festival cu un line up muuuult mai interesant, si anume:
- 15 august Sisters Of Mercy + Pendulum DJ Set
- 16 august Asian Dub Foundation
- 17 august Bonomo + Groove Armada DJ Set + si pentru pasionatii de maciuleishan metal Cradle Of Filth.
Click aici pentru mai multe detalii: http://www.spiritofburgas.com/

Va las pe voi sa decideti unde o sa va simtiti mai bine...apropo...pe aceeasi bani, poate chiar ceva mai ieftin in Bulgaria.

marți, 29 iulie 2008

Massive Attack la Bucuresti

Massive Attack e o treaba serioasa. Massive Attack live este un happening si am convingerea ca va fi concertul anului in Romania. Si din acest motiv nu se face sa lipsiti sambata de la cantare.

Save From Harm [Live 2008]

Rising Son [Live 2008]

All I Want [Live 2008]

Si nici ex.Tricky wife, Martina Topley Bird nu e de ratat.

luni, 28 iulie 2008

Sziget Festival 2008 - recomandari

Pentru cine a ratat concertele verii de la Bucuresti: vine Sziget Festival, cu completari

Daca nu va ajung evenimentele rock ale sezonului din Bucuresti sau Sibiu si v-ati hotarat sa vedeti toata vara cat mai multe concerte, merita un drum pana la Budapesta pentru o saptamana de Sziget Festival, intre 12 si 17 august. Desi lineup-ul de la Sziget din acest an a fost votat ca fiind mediocru de peste 50% din vizitatorii site-ului festivalului, iar multi dintre participanti au putut fi vazuti deja si la noi, sunt numeroase trupe pentru care merita sa petrecem o saptamana pe insula Obudai.

Pasionatii de heavy metal pot revedea Iron Maiden chiar in ziua zero a festivalului, pentru ca in ziua unu la scena World Music se poate servi cu niste palinca - in loc de vodca - niste ska rusesc din Sankt Petersburg: o trupa care se numeste, cum altfel, Leningrad. Cat despre palinca, pe insula exista cateva locuri unde se servesc 14 tipuri de "apa de foc".


Punk rock irlandez din L.A., gypsy metal din Balcani, brit-pop si alte metale

Daca nu aveti somn, tot in prima seara de Sziget, nu se face sa pierdeti Zagar & The Underground Divas la Wan2 Stage, un proiect unguresc care combina magistral electro-jazz cu indierock, creand astfel o atmosfera care ne muta in dimensiuni paralele. Si tot in prima seara avem Kultur Shock, mai exact "balkanic punk rock gypsy metal", o formatie formata din sase muzicieni din diferita colturi ale lumii - Bulgaria, Statele Unite, Japonia si Bosnia.

Cu bere ungureasca se poate servi punk rock irlandez, dar din Los Angeles, cu Flogging Molly, iar pentru pasionatii de hituri, exista posibilitatea de a o revedea Alanis Morissette. La scena muzicilor tiganesti avem proiectul romanesc Kaliakra - putin probabil sa se numeasca asa din motive geopolitice (cadrilater s.a.).


Joi, 14 august cu siguranta va veti fi acomodat cu festivalul si va veti fi facut prieteni din mai toata Europa. Este ziua in care la Main Stage va performa Jamiroquai si, pentru pasionatii de brit-pop, Kaiser Chiefs, iar metalistii isi pot scutura "pletanele” cu americanii Iced Earth la Hammer Stage, in timp ce la Carl Cox va invarti platanele la Party Arena.

Si tot in primele zile nu sunt nicicum de ratat doua dj seturi cu dj-ii Transglobal Underground care se vor intampla la Ambient Tent.


Here are the Sex Pistols

Ziua de vineri e de departe cea mai interesanta, doar si prin simpla prezenta a veteranilor Sex Pistols, care vor inchide cantarile la Main Stage pe aceasta zi. Este obligatoriu de vazut Transglobal Underground ft. Natacha Atlas, unul din cele mai interesante proiecte world music, iar pentru cine i-a ratat in Romania si nu merge la Stufstock la Hammer Stage avem Apocalyptica. Toate aceste 3 concerte sunt programate la ore diferite si putem avea acces la toate.

Sambata, 16 august, penultima zi a festivalului, printre carnati unguresti si beri cel mai interesant show de vazut pare sa fie al lui Serj Tankian, vocalul celebrei trupe americane cu radacini armenesti System Of A Down. Pentru cei care prefera muzici mai domestice, capul de afis al acestei zile este REM care vor performa la Main Stage, timp in care la World Music Stage se va intampla Goran Bregovic Wedding & Funeral Band care va pune in scena noul sau proiect "Alcohol".

Daca ati ratat B'estfest-ul de la Bucuresti o puteti vedea la Sziget pe ex. vocalista irlandeza a Moloko, Roisin Murphy. Si pentru ce miezul noptii va fi trecut la scena A38 trebuie neaparat vazut show-ul Anima Sound System, unul din cele mai bune proiecte unguresti etno-electro. In deschiderea lor vor canta romanii de la Kumm.


Ultima zi a festivalului se anunta a fi cea mai rock. La Main Stage si-au anuntat prezenta americanii The Killers, care au inchis festivalul si anul trecut. In deschiderea acestora vor canta Tankcsapda, iar scena metalistilor are nu mai putin de 4 nume mari, respectiv canadienii 3 Inches Of Blood, americanii Pro-Pain si mai batranii concetateni Exodus si britanicii Carcass.

Tot in acesta ultima zi a festivalului din Budapesta se va pregati o portie sanatoasa de live drum'n'base cu Pendulum, DJ seturi la ceas de noapte Justice, Anima Sound System si DJ Palotai. La scena world music Besh O Drom vor canta muzica balcanilor presarata cu elemente electronice, iar seara va fi inchisa cu un show magistral reggae dub pus in scena de parintele dub-ului, jamaicanul Lee "Scratch" Perry.

de Silviu Munteanu HotNews.ro
Joi, 17 iulie 2008


Lenny Kravitz la Bucuresti

Don't give a shit about Lenny Kravitz. He's nothing, but a pussy.

vineri, 25 iulie 2008

joi, 24 iulie 2008

A plouat de au ruginit metalistii

Sad but true, Metallica la Bucuresti a fost sold out. Si, vorba unui prieten, la concert trebuiau sa fie doar cei care nu au downloadat vreodata vreo piesa de pe internet. Daca Lars ar fi stiut ca ati downloadat Metallica de pe internet ar fi trimis fara regrete avocatii peste voi, fanii lor. Asa a facut si cand s-a inchis Naspterul. In fine, impostura formatiei a fost trecuta cu vederea, iar publicul a uitat acest aspect...si anume ca Metallica nu mai e de mult o formatie rock, cam de prin 91, ci doar o afacere de succes. So, fuck you too Metallica.

marți, 22 iulie 2008

Fur TV

Avem aici cateva seriale FUR TV, difuzate la MTV UK, cu 3 incredibile personaje puse in si mai incredibile situatii.
Asta am facut ieri toata ziua, am ras cu lacrimi de Lapeno, latino loverul care aduce a nepotul lui Kermit si fute tot, Ed The Fat, looser metalist care se hraneste doar cu pizza si bere, si incredibilul Mervin, care atunci cand nu mananca bataie de la Ed, se masturbeaza.
Mai multe episoade gasiti pe youtube sau chiar pe site-ul mtv uk.
Enjoy ! [si daca aveti chef spuneti-mi care v-a placut mai mult...preferatul meu este Fur & Loathing]
Ed's Furry Fucking Guide to Metal

Fur & Loathing [o sa va bucurati mai mult de el daca ati vazut Fear & Loathing of Las Vegas]

Fur TV Cribs

Ladies Love Lapeno

Arse Of Darkness part.1 [aici avem o parodie la Apocalypse Now]

Arse Of Darkness part.2

Rent Boys

marți, 15 iulie 2008

Concertele mele

Din capul locului trebuie sa spun ca mi se pare nedrept ca mai nimeni din cronicarii de concerte, plus mai toate institutiile mass media cau au vorbit despre B’estfest nu au vorbit de unul din cele mai izbutite live-uri si anume de Unchieshu” [a se citi UNKLE].


Auzisem ca James Lavelle foloseste o formatie de rock in toata regula pe scena, insa nu ma asteptam la 2 chitaristi, plus basist, plus tobar. Asta si probabil si ca noul disc al Unchiesului “War Stories” este foarte rock si are, cum m-a obisnuit, colaborari interesante, cum ar fi Ian Astbury care, altfel, a cantat si acum proiectat pe ecranul din spatele formatiei. Una peste alta UNKLE a sunat incredibil de heavy electro-rock si a fost singura trupa care m-a convins sa-mi cumpar bilet pentru prima zi a festivalului. As fi vazut si Cypress Hill, for fun, dar din nefericire au fost la aceeasi ora si James Lavelle e unchiesu’ meu, ceea ce va doresc si d-voastra.

Am stat langa boxa din stanga si incasat fiecare beat, fiecare bass fiecare acord care din urechi s-a dus in hipotalamus si de acolo direct in suflet.


Altfel, nu mi-a displacut Apollo 440 si m-am foarte plictisit la Alanis Morissette.
Pentru ca pentru a doua zi de B’estfest nu mi-a oferit decat Nouvelle Vague am dat skip si am ajuns la a treia pentru, vai, doar doua cantari: Stereophonics si prietenul Manu [Chao]. Stereophonics au cantat absolut corect insa nu m-a atins nicicum. Exista o anumita maniera de a canta britanic, corect 100%, dar cand se termina concertul parca nu ramai cu mare lucru. Maniera pe care am intalnit-o la alte trupe. Si vorba unui bun prieten, baiatul ala de la Stereophonics cu vocea lui cu coaie si cu chitara lui de cucerit inimile d-soarelor arata ca intr-un film cu mafioti, doar ca era pizza guy.
Dar ce mai conta Stereophonics cand seara a fost salvata de Manu.

Nu sunt multe trupe, nu sunt multi artisti care se bucura atat de mult de viata cand sunt pe scena si canta. Parca la uitam la niste baieti de liceu ce vroiau sa cucereasca lumea cu muzica lor. Si, le-a reusit. Si am dansat si am ragusit. Si i-am aratat degetul mijlociu lui Bush, first terrorist of the world, impreuna cu Manu. Si cand s-a cantat Santa Maradona, strigam cat ma tineau plamanii, “aparaaa Dukadaaaaaaaam”.
Si e o treaba cand publicul te cheama la bis, si, desi contractul tau de artist nu prevede si a treia iesire pe scena, o faci...pentru ca esti una cu toti cei prezenti care au venit sa te vada. Concluzionand, cantarea cu Manu Chao a fost una din cele mai cele, care personal m-a emotionat si, de cateva ori mi s-a facut pielea ca de gaina, cum se spune in popor.
Si, amuzant a fost ca desi aici Manu a transformat o cantare intr-un happening, unii au preferat sa o vada pe Nutzy Furtado. In fine, cum ar fi spus Mitica “lasa-i sa moara prosti ”.


Aveam 18 ani, eram rocker, aveam parul pana la cur si alte griji nu aveam decat sa-mi gasesc iubirea vietii mele si ceva de futut. Le-am gasit pe toate. Si atat cautarile cat si ce a urmat contineau in soundtrack si formatia Whitenake. Si pentru ca in ’97 am fost foarte incantat de show-ul de la Sala Palatului a Sarpelui alb mi-am zis sa ma mai duc odata, asa, de dragul amintirilor. Si nu mi-a placut. Pe Covardale, nu-l mai tinea vocea. Daca s-ar calcula posesia vocii, cum se calculeaza la fotbal posesia mingii, as putea spune ca publicul si formatia au cantat mai mult decat Coverdale insusi. Mai mult, a confundat, cum se intampla, Budapesta cu Bucurestiul. Cu toate astea a reusit sa-si duca cateva piese remarcabil pana la capat, cum ar fi Still of The Night. La Def Leppard m-am plictisit, iar organizatorii lui Ciubuc sunt lamentabili...am stat 45 de min sa-mi cumpar 2 beri.

A urmat niste Jack Daniels pe baza de invitatie la Hard Rock. Se tot zvonea ca fie Def Leppard, fie Whitesnake vor mai trage o cantare mica acolo. Ne-am ales doar cu baiatul ala...Berti Barbera, care, sa-mi fie cu iertare, nu merge cu Jack.

A venit insa si ziua cu Judas Priest. Dupa Coverdale ma asteptam sa aud gherle si de batranul Halford. Nu a fost sa fie. Judas Priest au fost in mare forma, Halford a fost la inaltime. Dupa ce am ras de toate formatiile din deschidere, ultimele doua pe care le-am prins...Os Da Ros [a se citi Ross The Boss] si Primal Fear, kings of heavy metal Judas Priest chiar au salvat situatia. Desi noul disc Judas Priest, Nostradamus, mi se pare o prostie, au avut bunul simt si nu m-au agresat cu foarte multe piese de pe el.

Si da, Judas Priest a fost o cantare care m-a incantat atat de tare, caci multe beri am baut dupa cu prietenii mei de bucurie.
Astept cu nerabdare sa-i revad pe Massive Attack, acum si la Bucuresti. Urmeaza apoi Sex Pistols si Transglobal Underground la Sziget.
Si cu foarte mare bucurie o sa-i ratez pe impostorii de la Metallica, si as fi onorat sa fim mai multi. Si cred ca si pe Iron Maiden, ca m-ar apuca nervii sa vad cum pe banii mei ar certa vreun fan ca fumeaza.

joi, 10 iulie 2008

Dialog in aceasta dimineata la Iancului.

Ma intreaba unul cat e ceasul. Ii raspund...9.10.
Si ce replica primesc:
-Dimineata, nu?