marți, 19 februarie 2008

Dementa Kosovo

"Sunt deosebit de bucuroasă şi onorată că am venit în această seară să îi prezint scrisoarea de la preşedintele (francez) Nicolas Sarkozy preşedintelui Sejdiu. Această scrisoare confirmă că Franţa recunoaşte Kosovo ca stat independent şi suveran", a declarat reprezentantul Frantei Delphine Borione, într-o conferinţă.
Reactii identice au fost din Marea Britanie, Italia s.a.m.d.
O pozitie interesanta are Slovacia care pentru moment nu va recunoaste Kosovo "Vrem să vedem, mai întâi, ce se întâmplă în regiune, ce se întâmplă în Kosovo. Vrem să vedem şi reacţia comunităţii internaţionale". Asta pentru ca si ei au o minoritate maghiara.
Leaderul imperiului American a felicitat cetatenii din Kosovo si a declarat ca "istoria va dovedi că aceasta va fi o măsură corectă pentru a aduce pacea în Balcani".
Stiri de ultima ora informeaza ca Bulgaria s-a cam razgandit si ca intentioneaza sa recunoasca independenta Kosovo in cateva saptamani. Nici Grecia nu mai este atat de sigura si a spus ca se va pronunta, intr-o etapa ulterioara, in legatura cu problema recunoasterii Kosovo.
Sper ca in virtutea unul bun simt, Romania sa ramana pe pozitii ca un bastion al bunului simt. Oricum Kosovo va fi recunoscut ca stat si de noi cativa ani mai tarziu si oricum pozitia noastra nu conteaza.

Numai sarb sa nu fii zilele astea...singur pe lume. Croatia si Slovenia erau tari, insa Kosovo a fost parte din Serbia dintotdeuna. Acum Europa va avea primul stat musulman. Caci in timp sarbii crestinii au cam parasit locul si kosovarii au devenit majoritari.
"Minoritatiile au drepturi, majoritatea nu" [Parazitii]
De unde totusi asa o simpatie pentru o minoritate albaneza si musulmana. Cum va reusi statu Kosovo sa supravietuiasca avand actualmente un presedinte traficant de droguri si 80% somaj, plus conducte sarbesti.
Americanii vor avea inca un ghimpe in coasta Rusiei, insa nu se cunoaste nici o explicatie clara a Europei. De ce s-a preferat negocierea cu kosovarii si ciuntirea Serbiei ramane deocandata o enigma, toata lumea vorbind doar in termeni de creare a unui precedent care deja de apa la moara si altor minoritati din tari cum ar fi Spania, Rusia si chiar Romania?

Insusi episcopul de Raska-Prizren şi Kosovo-Metohia a manat la lupta sarbii cu arme cumparate de la rusi, si chiar cu sprijinul Rusiei redobandirea provinciei. Romantismul asta nu mai functioneaza azi. Mai mult de atat, am convingerea ca si daca Moldova si Ukraina intra in NATO, Putin nu va face altceva decat sa emita nemultumiri. In treacat fie spus Presedintele Moldovei, Voronin, e banuit de joc dublu, respectiv de negocieri atat cu Federatia Rusa cat si cu NATO.
Concluzionand, in virtutea unor interese economice atat Imperiul American, cat si UE actioneaza abuziv si imoral cand interesele militare stragice, dar mai ales cele economice o cer.
Principiile de bun simt ale convietuirii specifice statelor democratice sunt practic calcate in picioare.


Un Bijelo Dugme care imi aduce aminte de 1998 cand demonstram cu cativa romani si sarbi in fata Ambasadei Americane impotriva bombardamentelor impotriva Serbiei.
In conditiile noii ordini mondiale zic sa ne strangem cativa si sa ne facem stat undeva in Bucuresti.

Niciun comentariu: