vineri, 8 august 2008

Concediu

Gata...lipsesc o vreme, plec in concediu pe care il merit ca orice middle class worker!
Imi doresc ca in fiecare zi sa am parte de extaz. Si...o sa am.
Europa asteapta sa fie cucerita...de mine, de noi, cei cativa...din linia intai.
Ne recitim peste cateva saptamani.

Opriti planeta, vreau sa cobor

Rusia dezminte ca a atacat Georgia. Capitala Osetiei de Sud, asaltata de trupele georgiene
MAE rus a dezmintit informatiile potrivit carora avioane rusesti au bombardat, in cursul diminetii de vineri, tinte de pe teritoriul georgian. Diferite surse anuntasera ca un avion rusesc a lansat 2 bombe langa o sectie de politie din Georgia, iar alte trei avioane au bombardat diferite tinte de pe teritoriul georgian.

9.30 Soldatii georgieni au deschis focul asupra trupelor ruse de mentinere a pacii.
9.45 Vladimir Putin si George W. Bush s-au intalnit la Beijing.
10.00 Putin: Agresiunea Georgiei impotriva Osetiei de Sud va primi replica.
10.15 Presedintele de la Tbilisi, Mikhail Saakasvili, a anuntat mobilizarea rezervistilor
10.25 Ambasada Georgiei din Moscova a fost pusa sub protectia fortelor OMON
10.30 Avioane rusesti au atacat orasul georgian Gori, a anuntat agentia Novosti-Gruzia, citand surse ale televiziunii georgiene. Potrivit acestora, unu dintre avioane a fost doborat de trupele georgiene insa MAE rus a calificat informatiile drept "aiureli"
10.50 Flota rusa din Marea Neagra a anuntat ca este gata sa ajute refugiatii din Osetia de Sud
11.00 Presedintele american George W. Bush a cerut incetarea imediata a conflictului din Caucaz.
11.10 Reuters anunta ca mai multi soldati rusi din trupele de mentinere a pacii au fost ucisi in timpul luptelor
11.20 Consiliul de Securitate al ONU nu a reusit sa adopte o declaratie comuna privind conflictul din Caucaz.
11.50 MAE rus a dezmintit informatiile potrivit carora avioanele sale au atacat Georgia.
12.15 NATO a cerut incetarea violentelor din Osetia de Sud

George W. Bush: Cer incetarea imediata a conflictului din Caucaz
Presedintele american George W. Bush a solicitat incetarea "imediata" a conflictului din Caucaz. Declaratia sefului Administratiei americane a fost facuta dupa o intrevedere cu premierul rus Vladimir Putin in capitala chineza, unde cei doi lideri participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vara.

Victime in randul fortelor de pace ruse din Osetia de Sud
Cazarmele fortelor de pace din Thnivali au fost atacate cu proiectile de artilerie si rachete, care au provocat deja morti si raniti in randul fortelor de pace ruse, informeaza Eho Moskvi, citat de Rador.


ANM: Cod galben de ploi
Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi pentru ziua de sambata, 9 august. In Maramures, Crisana, nordul Transilvaniei si al Moldovei vor fi ploi ce vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 25...30 l/mp si izolat 40 l/mp. Se vor semnala frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, care trecator pot lua aspect de vijelie si vor fi condtii de grindina.
Avertizarea este valabila sambata, intre orele 03-22.00.

Accident de tren in Cehia: 100 de raniti
Un trenul EuroCity s-a lovit vineri de fragmentele unui pod care s-au prabusit peste calea ferata in zona Studenka din nord-estul Cehiei, informeaza AFP. Cel putin 100 de persoane au fost ranite, au anuntat autoritatile locale.
Trenul circula pe ruta Cracovia - Praga.

Comitetul International Olimpic a decis: e doar ceata, aerul in China nu este poluat!
Desi jurnalistii de la BBC si AP se intrec in a da publicitatii grafice cu nivelul poluarii inainte de Olimpiada, oficialii CIO considera ca aerul este respirabil iar sportivii nu vor avea de suferit, desi Beijingul este invaluit in smog, temperatura este ridicata iar cladirile abia se zaresc.

O grupare terorista ameninta din nou cu atentate la Beijing, in timpul Jocurilor Olimpice

O grupare terorista islamica (ETIM) a revendicat toate atentatele produse in China inaintea Jocurilor Olimpice si ameninta ca va proceda la fel si in perioada Olimpiadei. Musulmanii sunt rugati sa nu fie prin locurile unde se va disputa competitia, intrucat se va lasa cu varsari de sange.

Si ziua abia a inceput !

marți, 5 august 2008

Fecioara de tinichea la Bucuresti

Si, dupa o zi de succes in care mi-a reusit o revizie la masina fara programare, echilibratul de roti si o spalare, toate in 3 ore, mi-am zis ca merit un concert rock cu Iron Maiden, asa de dragul tineretilor.
Am ajuns si m-au apucat toti nervii din lume, cu cozile inumane la bere. Si ce bere...Ursus, berea numarul 1 in Romania la greata. [Tocmai mi-a povestit un prieten care acum e in Berlin cum a intrat intr-un magazin cu zeci de feluri de bere in care avea si Ursus si l-a intrebat pe proprietarul magazinului care era si vanzator ce parere are de bere. Neamtul a fost franc si a respuns in momentul doi...pisswasser].
Si a inceput si show-ul. Ce sa zic, am cam imbatranit. Mi s-a parut tot ambalajul maxim de pueril si Bruce Dickinson nimic altceva decat un bufon. Cand vocea nu-l mai tinea era data de la mixer mai incet, cam la nivelul chitarilor. In loc de doua chitare si un bass, erau trei..mult prea mult pentru Iron Maiden. Iar aparitiile mascotei Eddie, nimic altceva decat numere de circ.
Fecioara de fier mi-a parut de tabla, de tinichea. Dar la ce ma asteptam pana la urma.
Una peste alta...a fost ok.

duminică, 3 august 2008

Si a fost Massive Attack la Bucuresti

Mai presus de orice indoiala, Massive Attack chiar a fost cantarea anului la Bucuresti. Ma bucur pentru toti cei ce au luat parte la un asemenea eveniment, la un asemenea happening. Ma bucur chiar si pentru catzele de langa mine care pe timpul show-ului aveau cu totul altele de discutat. Pana si pe ele le-a furat la un moment dat ce se intampla pe scena.
Massive Attack - Safe From Harm (Live in Bucharest)

Bineinteles ca publicul a fost plin de cele mai sofisticate personaje din publicitate, presa s.a.m.d. Dar cel mai important, imi place sa cred ca a fost pentru omul simplu care a fost acolo si a vazut cum se poate transforma o simpla cantare intr-o opera de arta. Acest tip de om cu siguranta nu cred ca va mai inghiti vreodata prostii gen Voltaj, Vama Veche, Directia 5, fufe cate isi arata nurii pe prima pagina a tabloidelor si alte braile de genul asta.
Massive Attack - Karmacoma (Live in Bucharest 2008)

O sa-i las pe altii sa va povesteasca show-ul. Personal nu gasesc nimic de povestit.
Massive Attack e de vazut si de ascultat cu mintea, cu trupul, cu sufletul.
Massive Attack - Teardrop (Live in Bucharest 2008)

vineri, 1 august 2008

Wristcutters - film de vazut

Necunoscute sunt caile Domnului, zice o vorba din popor. Inclusiv sa-ti gasesti jumatatea, soulmate-ul intr-o lume paralela, o lume a sinucigasilor. Wristcutters este un foarte frumos film de vazut la ceas de seara sau in vreun weekend. Enjoy !

Si daca tot o sa va placa filmul, cautati pe net Through The Roof'n'Underground cu Gogol Bordello. O sa aflati astfel ca Eugene din film e personajul inspirat din realul Eugene Hutz si ca intr-o ierarhie pe verticala de la pamant la cer, Tom Waits ocupa un loc important.

Anima Sound System...Gratis

Doamnelor si domnilor, din prea plinul inimii mele va recomand un disc live de ascultat in masina sau unde mai doriti d-voastra. Este vorba de un live al ungurilor Anima Sound System [ii vedeti si la Sziget si daca i-ati vazut si la Peninsula si mai bine ], trupa care reuseste sa sune infinit mai bine live, decat pe disc.
Se vede treaba, oamenii au inteles perfect faptul ca este infinit mai important ca muzica sa ajunga la oameni, decat banii in conturile caselor de discuri:
"One thing is sure: The days of record companies and copyrights are numbered. And we are all going straight back to hell via the internet, faster then the flying arrow"

Asadar, gasiti aici www.animasoundsystem.com doua discuri, live-ul de care vorbeam Munity On The Ship si inca un disc cu remixuri Upload_Download...GRATIS.

BIO Anima Sound System
Dub and Hungarian folk-music with break and gipsy roots, traditions of Bartók and rock arena feeling: fascinating, political and radical dance music. “The racial impurity is definitely beneficial.” – for more than a decade the Anima Sound System has been promulgating this on records, on Europe-wide concerts together with musicians, bands and producers such as JC001, the Asian Dub Foundation, Jeremy Thompson, Heidi Levo, Yonderboi, Terry Lee Brown Junior, the Transglobal Underground, the De Phazz, Kim Cascone and Noam Chomsky who have joined us for gigs, for doing remixes and records. The last record ‘We Strike’ released in 2006, in 2007 a remix album, a concert record and a special ass-shaking live-act-program will be brought out by the hyperactive central Europeans. The world of folk songs and the voices of nature with the radical verbalism of the Rage Against The Machine - guaranteed party-bomb and responsible hip-hop talking politics in an East and Central European way. We strike! Peace and Love.