miercuri, 19 martie 2008

Arte - din nou in Romania

O veste buna in sfarsit, care sa ma spele rusinea programelor de televiziune la care avem acces cu telecomanda.

Postul franco-german ARTE încearcă să intre pe piaţa din România, o delegaţie din conducerea televiziunii urmând să se întâlnească cu reprezentanţii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), pe 30 aprilie, a anunţat, marţi, preşedintele CNA, Răsvan Popescu.
"Canal ARTE studiază piaţa din România, cum ar putea să pătrundă şi ei (...). E un canal de dorit pe piaţa românească", a spus Răsvan Popescu, în şedinţa de marţi a CNA. El i-a solicitat lui Radu Petric, preşedintele Asociaţiei de Comunicaţii prin Cablu (ACC), prezent la şedinţa CNA, să participe la întâlnirea cu reprezentanţii ARTE.
Acţiunea reprezentanţilor ARTE este susţinută de Ambasada Franţei şi Ambasada Germaniei, scopul acesteia fiind "de a prezenta canalul ARTE în România şi de a analiza posibilitatea de difuzare a acestuia pe reţeaua de cablu".
Potrivit site-ului televiziunii, ARTE (Association Relative a la Télévision Européenne), creată printr-un parteneriat între Franţa şi Germania datând din 1988, s-a asociat cu alte televiziuni publice din Europa: RTBF în Belgia, TVE în Spania, TVP în Polonia, ORF, BBC etc. şi este retransmisă în mai multe limbi, în întreaga Europă, de la Strasbourg.
ARTE (Association Relative a la Télévision Européenne) este un Grup European de Interes Economic (G.E.I.E.), creat pe 30 aprilie 1991, ai cărui poli sunt, la paritate, ARTE France şi ARTE Deutschland TV GmbH.
ARTE este un simbol al cooperării europene. Această televiziune, al cărei scop este favorizarea apropierii între popoarele Europei, propune programe informative, documentare şi emisiuni culturale.
Postul de televiziune, prezidat de Gottfried Langenstein de la 1 ianuarie 2007, este unul independent, cu sediul actual la Strasbourg, în apropierea instituţiilor europene.
În 2006, ARTE avea o audienţă de 4,1% în Franţa şi 0,4% în Germania.

Niciun comentariu: